U bent hier

30
aug
2020
09:30u
t/m 30 aug '20
08
nov
2020
09:30u
t/m 08 nov '20
17
jan
2021
09:30u
t/m 17 jan '21

Wandeling zondagmorgen in Stevensweert

Beste deelnemers,

voor deze reguliere zondag wandel-trainingen tussen de 5 en 10 km dient men zich vooraf aan te melden.

Telefonisch / sms: 06-10 75 45 95

Email: info@walkinglimburg.nl

We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Brasserie De Hompesche Molen, Molendijk 6, 6107 AA Stevensweert.

Deze wandeling is minder geschikt voor mensen met een beperking of chronische ziekte  en kinderen omdat de afstand langer is en het tempo hoger ligt.

Dit is een wandeling/training van  ± 8 km en duurt  ± 2 uur.

Deze langere zondagmorgen wandelingen zijn toegankelijk voor nordic walkers, sportief wandelaars, wandelaars en vinden elke twee weken plaats.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers, sportief wandelaars en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Geniet van dit prachtige typisch Zuid-Limburgse landschap.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Kosten:

€  6,50 per wandeltraining
€ 55,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

Het eiland in de Maas

Stevensweert vormt samen met Ohé en Laak het "Eiland in de Maas", een eiland dat door twee (voormalige) armen van de rivier de Maas gevormd wordt. 

De hoofdstroom van de rivier, waaraan Stevensweert ligt, vormt hier de natuurlijke markering van de grens met België en wordt daarom ook wel Grensmaas genoemd. 

Vanuit Stevensweert heb over de Maas een directe blik op België. Vanuit Ohé en Laak kun je 's zomers met het fiets- en voetveer de Maas oversteken naar het Belgische Ophoven.

 

Vestingstad en vestingwerken

Het oorspronkelijke dorp werd tijdens de Tachtigjarige Oorlog door de Spanjaarden tot vestingstad omgebouwd. Om Stevensweert werd een aarden vestingwal met zeven bastions en vijf ravelijnen aangelegd. Stevensweert heeft tot op heden zijn zevenhoekige omtrek en geometrische stratenpatroon behouden. 

Net buiten Stevensweert staat de Hompesche Molen, deze stellingmolen uit 1722 is de hoogste van Limburg. Bij de nabijgelegen Molenplas met haar versteende bomen kun je heerlijk wandelen. 

Advertentie