U bent hier

16
feb
2020
09:30u
t/m 16 feb '20
26
apr
2020
09:30u
t/m 26 apr '20
05
jul
2020
09:30u
t/m 05 jul '20
13
sep
2020
09:30u
t/m 13 sep '20
22
nov
2020
09:30u
t/m 22 nov '20

Wandeling zondagmorgen in Stein

We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Brouwerij De Fontein, Ondergenhousweg 15, 6171 GW Stein.

Deze wandeling is minder geschikt voor mensen met een beperking of chronische ziekte  en kinderen omdat de afstand langer is en het tempo hoger ligt.

Dit is een wandeling/training van  ± 8 km en duurt  ± 2.5 uur.

Deze langere zondagmorgen wandelingen zijn toegankelijk voor nordic walkers, sportief wandelaars, wandelaars en vinden elke twee weken plaats.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers, sportief wandelaars en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Geniet van dit prachtige typisch Zuid-Limburgse landschap.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Kosten:

€  6,- per wandeltraining
€ 50,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

Brouwerij De Fontein is gevestigd in een monumentaal complex in het zuid-limburgse Stein. Naast de brouwerij biedt De Fontein een sfeervol proeflokaal met terras. Zo kunt u in een landelijke omgeving te genieten van alle producten die onze brouwerij te bieden heeft.
Aan de rand van oud-Stein, aan de Belgische grens, vindt u Brouwerij De Fontein, een verrassende plek!

De Limburgse gezelligheid is terug te vinden op het leukste plekje in Stein. Bij De Fontein voelt het als thuiskomen, geen huiskamer, maar een eigen gemeenschap. Gericht op het leven van vroeger, waar rekening wordt gehouden met de natuur. Geïnteresseerd in mens en natuur, eigen gewassen, zelfgebrouwen dranken en zelfgemaakt eten.

Iedereen is welkom, jong en oud; van kinderwagen tot rollator; van bierfan tot fietsfanaat en alles daar tussenin. Geen autoverkeer en even heerlijk tot rust komen, een genietmoment voor uzelf.

Van oudsher had bijna elk dorp haar eigen brouwerij (vaak meerdere), zo ook Stein. De brouwerij is dan ook vernoemd naar de oorspronkelijke Brouwerij De Fontein die in 1915 haar poorten sloot. Op een steenworp afstand van de oude brouwerij zet de traditie zich nu voort, zodat het Steinse bier brouwen opnieuw een begrip wordt.

De monumentale panden waarin Brouwerij De Fontein is gevestigd, horen van oudsher bij het nabijgelegen Kasteel Stein. Het kasteel is voor een deel verbouwd tot appartementencomplex, maar de ruïne is nog steeds onder begeleiding van een gids te bezichtigen. De monumentale panden van Brouwerij De Fontein waren eeuwen geleden onderdeel van de pachtboerderij van het kasteel. In deze panden woonde de pachtboer die de landerijen van de kasteelheer onderhield.

Het boerenwoonhuis, dat dateert van 1729, diende tevens als watermolen, die omstreeks 1900 zijn functie verloor.
Rond de brouwerij en het proeflokaal is een grote kruidentuin en hoogstamboomgaard aangelegd. Op deze manier proberen we zo veel mogelijk ingrediënten letterlijk uit eigen tuin te halen en de natuur zo veel mogelijk in huis te halen.

Advertentie