U bent hier

05
jan
2020
09:30u
t/m 05 jan '20
15
mrt
2020
09:30u
t/m 15 mrt '20
24
mei
2020
09:30u
t/m 24 mei '20
02
aug
2020
09:30u
t/m 02 aug '20

Wandeling zondagmorgen in Houthem (gem. Valkenburg)

We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats (gratis) bij hotel Château St. Gerlach, Joseph Corneli Allée 1, 6301 KK, Valkenburg.

(gem. Valkenburg a/d Geul).

Deze wandeling is minder geschikt voor mensen met een beperking of chronische ziekte omdat de afstand langer is en het tempo hoger ligt.

Dit is een wandeling/training van  ± 8 km en duurt  ± 2,5 uur.

Deze langere wandelingen zijn toegankelijk voor nordic walkers, sportief wandelaars, wandelaars en starten elke twee weken vanuit een andere plaats.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen/trainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers, sportief wandelaars en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Geniet van dit prachtige landschap.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Kosten:

€  6,- per wandeltraining
€ 50,- kaart voor 10 wandeltrainingen

Verticale tabs

Gebied

Burgemeester Quicx, Coffee & More, is de gezellige huiskamer in de kasteelhoeve naast de entree van Château St. Gerlach. De houten spanten en de eeuwenoude mergelmuren herinneren aan de tijd dat Quicx burgemeester van Houthem was (1820 – 1856).

In deze authentieke sfeer zorgt de barista met koffie uit alle windstreken voor de smaak van nu. Wandelaars, fietsers, omwonenden en hotelgasten zakken op ieder gewenst moment van de dag weg in de comfortabele stoelen. Geen tijd? Dan maakt de barista een latte macchiato, cappuccino of lungo to go. De lounge en het lunchgedeelte van de eigentijdse kasteelhoeve bieden de mogelijkheid om ontspannen te werken, te verzinken in gedachten of juist een gesprek aan te gaan. Huisgemaakte soep, ambachtelijk brood, boerenkazen en Limburgse vlaai prijken op het menu. Ook voor een glas wijn of bier kunt u in de voormalige woning van burgervader Quicx terecht.

Houthem is een kerkdorp in de gemeente Valkenburg aan de Geul en bevindt zich op circa 6 kilometer ten noordoosten van Maastricht. Het dorp, dat gevormd wordt door de kernen Houthem, Sint Gerlach, Vroenhof en Strabeek, telt ongeveer 1600 inwoners en ligt aan de weg van Valkenburg naar Meerssen.

Het landgoed Sint Gerlach en de Sint-Gerlachuskerk zijn momenteel de bekendste bezienswaardigheden van het dorp. Bij de kerk ligt ook een museum en een kapel met mozaïekwerk van de kunstenares Van Vlijmen. Bij het landgoed worden geregeld beeldententoonstellingen georganiseerd. Op het landgoed ligt ook het Gerlachusputje.

De kern Sint Gerlach is beschermd dorpsgezicht, vanwege de aanwezigheid van diverse boerderijen van het zogeheten gesloten type. In de kern Strabeek bevindt zich een oud wegkapelletje, vermoedelijk uit de zeventiende eeuw. Verder is het dorp bekend om zijn natuurschoon. In de omgeving liggen nog diverse hellingbossen (waaronder op de noordhelling van het Geuldal het Kloosterbosch) en het natuurontwikkelingsgebied Ingendael.

In 2007 werd de Ronald McDonald Kindervallei geopend, een vakantieverblijf voor gehandicapte kinderen, naar een ontwerp van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser in samenwerking met architect Heinz Springmann.

In Houthem staat bovendien het enige overgebleven houten stationsgebouw van Nederland. Het dateert uit 1903.

Advertentie