U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Kanne (B)

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, is dit een unieke kans. Wij begeleiden je door ons mooie landschap naar de prachtigste plekjes. Wil je deze sfeer proeven kom dan met ons mee.

Hallo Wandelaars,

Op zondag 9 april 2017 gaan we 14 km lopen vanuit Kanne. We vertrekken vanaf het Statieplein waar een ruime parkeerplaats is. 

De route is variërend van zacht tot harde ondergrond en bevat enkele pittige stijgingen en afdalingen die goed te lopen zijn. Het is immers geen wedstrijd dus we gaan samen en komen samen weer aan. 

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KWBN-pasje mee. 

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen € 4,00.

Vertrek: 9 april 9.30 uur Statieplein Kanne.

Na afloop kunnen we bij restaurant T Heukske ( schuin tegenover parkeerplaats) iets drinken / eten.

Met vriendelijke/ natuurlijke groeten, 

Jos Diederen

GSM: 06-535 73760

Verticale tabs

Gebied

Vanaf de brug bij Kanne is goed te zien hoe het Albertkanaal 60 meter diep door het mergelmassief van Caestert ( de Sint Pietersberg ) snijdt.De aanleg is in de 20e eeuw geweest en was een indrukwekkende prestatie. We krijgen veel mooie foto momenten waarbij de sluis van Ternaaien centraal zal staan. Tijdens de wandeling kun je de sluizen van hoog boven en van dichtbij bekijken. Met regelmaat passeren we mooie mergelwanden. Tevens komen we door een gebied dat rijk is aan bever sporen. Deze waterbouw ingenieurs hebben een goed leven te Limburg. De discussie is nu of het niet teveel wordt..... We passeren ook Fort Eben-Emael, gebouwd van 1932 - 1935. Het werd als een van de sterkste vestigingen beschouwd. Het fort heeft 2 ondergrondse verdiepingen en 17 gevechtsopstellingen. De ondergrondse kazerne kon 1200 soldaten onderdak geven. De Duitsers maakten met zweefvliegtuigen, in het schemerdonker, een overmeestering. Na 31 uur moest het garnizoen capituleren.

Advertentie