U bent hier

28
jan
2018
09:30u
t/m 28 jan '18
11
feb
2018
09:30u
t/m 11 feb '18
25
feb
2018
09:30u
t/m 25 feb '18
11
mrt
2018
09:30u
t/m 11 mrt '18
25
mrt
2018
09:30u
t/m 25 mrt '18

Wandeltraining zondagmorgen in Parkstad

We starten om 09.30 uur vanaf de parkeerplaats van het bezoekerscentrum Schrieversheide, Schaapskooiweg 99, 6414 EL in Heerlen.

Dit is een wandeltraining van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze wandeltraining is toegankelijk voor nordic walkers, sportief wandelaars, wandelaars en kinderen. 

LET OP !!

OM DE ANDERE WEEK WORDT DE ZONDAGMORGEN WANDELING OP DE BRUNSSUMMERHEIDE AFGEWISSELD MET EEN ANDERE STARTLOKATIE IN DE REGIO. 

RAADPLEEG ELKE WEEK DE AGENDA VOOR DE GEGEVENS VAN DEZE ANDERE LOCATIE.

ER WORDT DAN OOK EEN LANGERE (+/- 8 TOT 10 KM) WANDELING GELOPEN. 

U KUNT ONS ALTIJD BELLEN VOOR EEN ADVIES OVER DEELNAME.

In de door ons als trainer begeleide wandeltrainingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd. Dit geldt voor de Nordic Walkers, sportief wandelaars en wandelaars die meelopen.Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Geniet vlak bij Heerlen van dit prachtige uitgestrekte Zuid-Limburgse heuvellandschap. Wandel over de heide, loop door de bossen en langs vennen, moerasgebieden en de Roode Beek.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeltraining wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€  6,- per wandeltraining
€ 50,- kaart voor 10 wandeltrainingen
€ 45,- kaart voor 10 wandeltrainingen voor leden van onze wandelsportvereniging NWWL

Verticale tabs

Gebied

De naam Brunssummerheide wordt gebruikt voor circa 600 hectare groot natuurgebied van Vereniging Natuurmonumenten; dit betreft met name de zogenaamde Schrieversheide. Anderzijds noemt men zo ook het circa 1800 hectare grote recreatiegebied waarin dit natuurgebied ligt. Het recreatiegebied 'Brunssummerheide' ligt in het zuidoosten van de gemeente Brunssum en aangrenzende gemeenten Heerlen en Landgraaf. Het recreatief gebruik houdt onder andere in wandelen, fietsen, golfen en paardrijden.

De Schrieversheide (op Heerlens grondgebied) is een restant van een vroeger veel groter heideveld dat nu voor een deel bebost is, verdwenen onder een vuilstort of bebouwd. Het werd na de tweede wereldoorlog gebruikt als militair oefenterrein. De nog altijd zeer waardevolle en fraaie Schrieversheide is een van de meest heuvelachtige in Nederland en de enige heide van enige omvang in Zuid-Limburg. Daardoor komen grote hoogteverschillen voor en fraaie vergezichten. De kweldruk op de bronnen van de Roode Beek is daarom groot. De heide wordt dus doorsneden door een sterk venig en moerassig beekdal, met veel van de bijbehorende begroeiing, wat voor Nederland een grote bijzonderheid mag heten.

Als gevolg van bruinkoolwinning door de firma Bergerode tussen de twee wereldoorlogen, was een grote berg zekzand ontstaan. Op 10 juni 1955 schoof na langdurige regenval deze berg zand in de voormalige groeve, daarbij het zwembad bedekkend. Bij deze aardverschuiving ontstond de Koffiepoel. Op het Brunssumse gedeelte werd verder voornamelijk mijnhout aangeplant.

In het zuidwesten van het gebied ligt de Heksenberg naast de gelijknamige wijk.

De Brunssumerheide is een Natura 2000-gebied.

Advertentie