U bent hier

Wandeling dinsdagmiddag in Geleen

We starten om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats van brasserie Biesenhof, Biesenweg 1,  6164 RA in Geleen. 

Dit is een wandeling/training van  ± 5 km en duurt  ± 1.5 uur.

Deze wandeling is toegankelijk voor nordic walkers, wandelaars, kinderen en vindt elke week plaats.

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

In de door ons als trainer begeleide wandelingen wordt aan conditie en uithoudingsvermogen gewerkt en gelet op ademhaling- en voeten techniek, lichaamshouding en wordt dit waar nodig gecorrigeerd.
Dit geldt voor nordic walkers en wandelaars die meelopen. Tevens worden er warming-up en cooling-down oefeningen gedaan.

Na afloop kunnen we samen nog gezellig iets nuttigen.

Bovenstaande wandeling wordt begeleid door: Marianne Mouchart en/of Jacques Janssen, ervaren gediplomeerde trainers.

Tel. 06 - 10 75 45 95

Kosten:

€   5,- per wandeling
€ 45,- kaart voor 10 wandelingen
€ 40,- kaart voor 10 wandelingen voor leden van NWWL

Verticale tabs

Gebied

Het Stammenderbos is een bosgebied in de gemeente Schinnen in de Nederlandse provincie Limburg. Het ligt ten noordoosten van Spaubeek, ten zuidoosten van Sweikhuizen en maakt deel uit van het natuurgebied het Geleenbeekdal dat beschermd wordt door de Vereniging Natuurmonumenten. Het bos is een hellingbos en ligt op de noordelijke helling van het Geleenbeekdal en de zuidwestelijke helling van het Stammenderveld, een terras van Plateau van Doenrade. Aan de voet van het hellingbos stroomt de Geleenbeek, met aldaar de Olie-watermolen bij buurtschap Oude Kerk en de Sint Jansmolen. Op het plateau staat aan de noordoostzijde de hoeve Stammenhof, waarnaar het bos is vernoemd.

Aan de andere kant van Sweikhuizen ligt het Danikerbos op de Danikerberg.

Daniken is een buurtschap dat deels ligt in de gemeente Sittard-Geleen en deels in de gemeente Schinnen. Met ruim 50 inwoners is het het kleinste buurtschap binnen de gemeente Schinnen. Het Schinnense gedeelte is meteen ook het grootste deel, en strekt zich uit van Sint-Jansgeleen bij Spaubeek via Sweikhuizen tot aan de voet van de Keldenaer de verbindingsweg tussen Geleen en Puth. Het gehucht behoort voor een klein deel bij de gemeente Sittard-Geleen. Het betreft hier het gedeelte dat is gelegen tussen het NS-station Geleen-Oost en de weg Daniken, waarbij gezien vanuit Geleen het linkergedeelte hoort tot de gemeente Sittard-Geleen en het rechtergedeelte tot de gemeente Schinnen.

Het gebied is geliefd bij de inwoners van Geleen vanwege de aanwezigheid van een uitgestrekt recreatiegebied waaronder het Danikerbos gelegen op de Danikerberg aan de rand van het Plateau van Doenrade. Het is van zeer grote landschappelijke waarde. Niet alleen vanwege het Danikerbos, maar door de gemeente Sittard-Geleen onderhouden kinderboerderij en uitgestrekte wandelpaden, maar ook door de voormalige steenfabriek "Plinthos", die nu fungeert als informatiecentrum van Landschapspark de Graven.

In Daniken stond vroeger de Danikermolen op de Geleenbeek.

Advertentie