U bent hier

NWWL wandeling in de omgeving van Mesch

Als je niet alleen wilt lopen omdat je het leuker en veiliger vindt dit met meerdere mensen te doen en je contacten wilt uitbreiden, of de bekende “stok achter de deur” nodig hebt, stel dan niet uit maar loop met ons mee.

Beste leden,

Op zondag 15 oktober gaan we lopen in de omgeving van Mesch.

Kenmerken van de wandeling:
Vertrek op zondag 15 oktober is om 09:30 uur
Plaats van vertrek: De Laathof, Langstraat 3, 6245 KK Mesch.
Lengte van de wandeling: ongeveer 15 km. 
Deze grenswandeling met hellingen gaat over verharde en onverharde wegen dwars door de prachtige Voerstreek.Onderweg passeert u de gehuchten Ketten, Vitchen, Schophem en door ‘s-Gravenvoeren. Van hieruit weer terug naar Mesch. Koffie etc. drinken we bij Café ’t Piepke.

Natuurlijk is deze wandeling voor NWWL leden gratis, neem wel je KWBN-pasje mee. 

Niet leden van NWWL zijn ook welkom, maar zij betalen € 4,00.

Met vriendelijke groeten,

Bert Limbeek
GSM: 06-2523 2784

Verticale tabs

Gebied

Mesch:
Mesch (Limburgs: Misj), gelegen in de Limburgse gemeente Eijsden-Margraten, is het zuidelijkst gelegen kerkdorp van Nederland. In 2008 woonden er 367 mensen. Het dorp ligt aan het riviertje de Voer, waarvan ook de aangrenzende Belgische Voerstreek is vernoemd. Op de voer staat de Meschermolen, een bovenslag watermolen. Op 12 september 1944 was Mesch het eerste Nederlandse dorp dat door de Amerikaanse soldaten werd bevrijd. Bij de basisschool staat een gedenksteen ter nagedachtenis aan de bevrijding. De Voerstreek is een streek in de Belgische provincie Limburg en is iets meer dan 5000 hectaren groot. In dit gebied liggen zes dorpen en zestien gehuchten die samen de gemeente Voeren vormen. In deze gemeente wonen ongeveer 1000 Nederlanders. Deze streek is ook bekend door zijn taalstrijd. Het bestaat uit een landschappelijk heuvelland met bijbehorende dalen, waar doorheen twee zijriviertjes van de Maas stromen (de Voer en de Gulp). De Voerstreek maakt in feite deel uit van het Land van Herve, net als het zuidoosten van de Nederlandse provincie Limburg. Bij 20% van de Voerstreek is een natuurgebied.

 

Advertentie